Overige activiteiten

De meeste activiteiten worden georganiseerd vanuit onze Landwinkel De Hooierij.

Educatie

Als boerderij zijn wij sinds 2008 aangesloten bij Boerderij in de Kijker. Wij bieden een educatief programma voor basisschoolleerlingen uit De Bilt, Zeist en Utrecht.  Met het programma van Boerderij in de Kijker komen leerlingen in aanraking met een echt agrarisch bedrijf waar ons voedsel geproduceerd wordt. Proeven, ruiken, voelen en zien staan centraal bij het boerderijbezoek. Voor meer informatie, kijk op de website van De Hooierij.

Activiteiten op en rond de boerderij

Op de boerderij is altijd wat te beleven. Er worden kalfjes geboren, de koeien moeten worden gevoerd, de hond heet je van harte welkom op het erf en misschien is er wel tijd voor een rondleiding. Ieder jaar organiseren wij een aantal vaste activiteiten, zoals:

De Boer-gondische markt

Landwinkel De Hooierij organiseert deze activiteit voor jong en oud op het erf en in de winkel. Zo is onze Boer-gondische markt inmiddels een begrip in de regio. Het is de ideale plek voor fijnproevers en bewuste eters. Kom lekker eten en drinken, kennis opdoen en de sfeer van het platteland opsnuiven. Bij elke Boer-gondische markt is telkens een flink aantal deelnemende partijen aanwezig die u op het erf kunt ontmoeten, variërend van leveranciers van rundvlees, olijfolie, eigengemaakte jam en chutneys tot en met ganzenvlees, keramiek en vers gemaakte soepen. De toegang is gratis.

De 2de hands kinderkledingmarkt van de De Bilt

Sinds 2006 organiseren wij de 2de hands kinderkledingmarkt van De Bilt. Twee keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar. Op onze markt koop je voor een leuke prijs jongens- en meisjeskleding in alle maten en merken. Op het erf staan kraampjes waarbij particulieren zelf hun eigen tweedehands kinderkleding, schoenen en speelgoed verkopen. De 2de hands kinderkledingmarkt heeft een duidelijke regionale functie en wordt zeer goed bezocht.

Koeiendans / koeien weer de wei in

Ieder jaar nodigen wij het publiek uit om te komen kijken op de eerste dag na de winterstal dat de koeien naar buiten gaan. Bij deze eerste keer dansen de koeien in de wei. Het zonlicht, de wind, de ruimte en de kleuren maken dat de koeien gekke bokkensprongen maken. Dit is een vrolijk gezicht en levert leuke plaatjes op. U bent van harte welkom.

Boer-gondische Aanschuiftafel

Een aantal avonden per jaar organiseren wij in samenwerking met cateraar Food ‘N’ Mood een boer-gondische aanschuiftafel. U krijgt een 3-gangenmenu voorgeschoteld aan een lange grote tafel in de stal. De meeste mensen kennen elkaar van te voren niet. De chef kok maakt hierbij zoveel mogelijk gebruik van vlees en groenten van onze eigen boerderij.

Open dag zorgboerderij

Elk jaar is er een landelijke open dag voor zorgboerderijen. Dit is meestal in juni.

 

Wilt u weten wanneer bepaalde activiteiten plaatsvinden? Ga dan naar de website van onze Landwinkel De Hooierij. Hier kunt u zich ook opgeven als u via de mail op de hoogte gehouden wilt worden.